Gå til hovedindhold

Foredrag: Livet som pårørende

Torsdag, 23. marts 2023, kl. 19:00-21:00
Polio- og UlykkesPatientForeningen

Foredrag: Livet som pårørende

En ulykke eller polio/postpolio påvirker ikke alene den tilskadekomne eller sygdomsramte, men påvirker også familie og venner.

Pårørende til ulykkesramte eller polioramte skal ofte håndtere balancegangen mellem at være ressourceperson for den skadede og selv være i sorg og krise. Samtidig kan det være vanskeligt for omgivelserne og den pårørende selv at forstå, hvad der sørges over.

I modsætning til den ulykkesramtes eller polioramtes tab er mange af den pårørendes tab symbolske: håb, drømme og forventninger til fremtiden. Psykologen fortæller om, hvad man som pårørende kan gøre for at undgå, at ens egne følelser og reaktioner bliver skubbet i baggrunden.

Aftenen vil bestå af et oplæg fra psykolog Mette Nyrup, hvorefter der er god mulighed for diskussion, erfaringsudveksling og spørgsmål. Der vil blive indlagt en kort pause undervejs.

Foredraget henvender sig til ulykkesramte, polioramte og voksne pårørende. Du er velkommen til at komme alene, men du er også meget velkommen til at tage et familiemedlem eller anden pårørende med.

OM PSYKOLOG METTE NYRUP
Mette Nyrup er uddannet psykolog og er ansat i UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen.

Mette har ugentligt flere samtaler med medlemmer, der enten er ulykkesramte, har polio eller er pårørende til en af de to. Hun kender derfor særdeles godt til de udfordringer, som både medlemmer og pårørende oplever.

PRAKTISK INFORMATION
  • Foredraget henvender sig til voksne pårørende, ulykkesramte og polioramte.
  • Medlemskab af foreningen er ikke nødvendigt for at deltage i foredraget.
  • Der vil blive serveret kaffe/te/vand, frugt og kage i løbet af aftenen.
  • Du/I skal være selvhjulpen eller have en hjælper med.
  • Dørene åbner 30 minutter, før foredraget går i gang.
  • Frederiksberg København Kreds er vært for arrangementet.
Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Tilmeldingsfristen bedes overholdt af hensyn til bestilling af forplejning. Tilmelding kan ske her på siden eller via hjemmesiden. Hvis du har brug for hjælp til tilmelding, kan medlemsafdelingen kontaktes på telefon 36739095.