Gå til hovedindhold

Forskningsprojekt om post-polio søger stadig deltagere

Personer under 75 år med diagnosen postpoliosyndrom søges til forskningsprojekt på Rigshospitalet.

Rigshospitalet søger lige nu deltagere til et forskningsprojekt omkring neurofysiologiske symptomer hos mennesker under 75 år med diagnosen postpoliosyndrom. Projektet har særligt fokus på søvnmønster og evt. søvnforstyrrelser.

Planen er at foretage en række prøver og undersøgelser med henblik på at kunne vurdere og beskrive forekomsten af en række forskellige neurologiske symptomer. Denne består bl.a. af en speciallægeundersøgelse, en nerve- og muskelundersøgelse, en søvnundersøgelse og nogle spørgeskemaer.

Forskningsprojektet er godkendt af Videnskabsetisk Komite og Region Hovedstaden. Projektet ledes af læge og professor Poul Jørgen Jennum og udføres på Rigshospitalet-Glostrup.

Som altid i forskning er der en række kriterier, man skal opfylde for at kunne deltage. Hvis du er interesseret i at høre mere og høre, om du eventuelt kan deltage, er du meget velkommen til at kontakte de forskningsansvarlige på Rigshospitalet-Glostrup på Afdelingen for Hjerne- og Nerveundersøgelse (tidligere Neurofysiologisk Klinik). Afdelingen kan kontaktes på telefonnummer: 24 91 70 14 mandag-fredag kl. 8.30-14.30.