Gå til hovedindhold

Hvordan kan du selv påvirke valget?

Mangler du inspiration til, hvordan du kan påvirke politikerne op til valget? Her får du inspiration til, hvordan du selv kan være med til at sætte handicappolitik på dagsordenen.

Mangler du inspiration til, hvordan du kan påvirke politikerne op til folketingsvalget 2022? Her får du inspiration til, hvordan du selv kan være med til at sætte handicappolitik på dagsordenen.

Du kan søge indflydelse i valgkampen på flere måder:

Kontakt din lokale kandidat

  • Kontakt dine lokale folketingskandidater direkte pr. brev eller på de sociale medier og gør dem opmærksomme på problemer, som fylder hos dig og andre med handicap.

Stil gode spørgsmål

  • Deltag i politiske arrangementer og stil spørgsmål til paneldeltagerne i debatten. Det er også med til at rette politikernes opmærksomhed mod de emner, som er vigtige for mennesker med handicap.

Skriv et læserbrev

  • Skriv et læserbrev om et politisk spørgsmål, som ligger dig på sinde, og som du gerne vil have politikerne til at tage stilling til. Indsend det til din lokale avis. På den måde er du med til at skabe lokalt politisk fokus på handicapområdet.

Afgiv en oplyst stemme

  • Sæt dig grundigt ind i kandidaternes holdninger inden valget, så du på valgdagen kan afgive din stemme til den kandidat, som bedst varetager dine interesser. Du kan finde oplysninger om de enkelte partiers handicappolitik her: