Poliocafé: Hjælp til bedre balance

Hør hvordan Rolfing og Mensendieck kan oprette balancen i din krop

Arrangør

Koordinationsudvalget

Dato

20. september 2021

Tidspunkt

Kl. 14.00 - 16.00

Adresse

MarselisborgCentret, P. P. Ørumsgade 11, bygn. 8, 8000 Århus C
Vis på kort

Pris

Gratis

Rolferen Niels Corfitsen og Mensendieckinstruktøren Hanne Wellendorf Jastram vil i løbet af et par timer forklare, hvordan de to teknikker kan oprette balance i en plaget krop, frigive energi og lindre smerter.

Undervejs byder vi på kaffebord.


Niels Corfitsen om Rolfing
Rolfing kan beskrives som en undervisning af og om kroppen. Metoden er meget dybtgående. Rolferen arbejder med klientens krop for at hjælpe den med at finde tilbage til en normal holdning eller struktur. Den dybtgående teknik frigør og heler ikke bare kroppen, men også tanker og følelser. Det enkelte menneskes følelsesmæssige og psykologiske indstilling til verden og til andre afspejles i kroppens fysik.
Kroppen og især muskler, som er indbyrdes ude af balance, kan fungere som et skjold eller værn mod livets følelsesmæssige ubehageligheder og mod en bevidst erkendelse af de indre sår, der gennem livet har en tendens til at hobe sig op.
Musklerne i de spændte områder trækker i kroppen og bevirker skævheder, indskrænket bevægelighed og stivhed. Således giver kropsholdningen udtryk for mentale og følelsesmæssige holdninger, og forholdet mellem krop og sjæl viser sig at være ét problem i stedet for to.
Fordi mennesket er en helhed, fremkalder Rolfing® med sin påvirkning af kroppens dybe lag nødvendigvis også sjælelige reaktioner. Den energi, der har været låst fast i panser og forsvarsmekanismer, bliver frigjort som livsenergi. Med friheden følger indsigter i angsten og hæmningerne, der har begrænset klientens muligheder, og opdagelsen af ressourcer i sig selv og i naturen.
Når muskler og fascier løsnes, vil muskelfibrene søge tilbage til deres naturlige stilling. Således kan rolferen skabe gennemgribende ændring af klientens krop. Under normale omstændigheder vender kroppen af sig selv tilbage til en optimal tilstand, både fysisk og psykisk.
Fejlstilling i leddene, der stammer fra tidligere sygdomme eller læsioner, eller som skyldes angst eller andre hæmninger, reagerer også på den nye frihed i muskler og fascier ved at søge tilbage til deres normalstilling.

Hanne Wellendorf Jastram om Mensendieckgymnastik
Mit bedste bud på at have det godt i sin krop er Mensendieck.
Du lærer at bevæge dig ubesværet, og hverdagens bevægelser bliver træning, der bygger op og styrker dine muskler, sener, led og knogler.
Mensendieck er den eneste holdningskorrigerende træning og gymnastik, der findes.
Mensendieck er udviklet og grundlagt af læge og billedhugger Bess Mensendieck, og adskiller sig fra andre bevægelses- og gymnastikformer samt fysioterapi gennem undervisning, der lærer dig bevidsthed og kendskab til kroppens funktion, holdning og bevægelser.

Kontakt

Solveig Hansen, tlf.: 4117 2945, s.hansen@ulykkespatient.dk.