Psykologisk smertebehandling

Psykolog og ph.d. Sophie Lykkegaard Ravn gør os klogere på sammenhængen mellem smerter, traumer og posttraumatisk stress.

Arrangør

Midt Thy Mors

Dato

24. september 2019

Tidspunkt

Kl. 19-21

Adresse

Regionshospitalet Viborg, lokale 22, Heibergs Allé 4, 8800 Viborg
Vis på kort

Pris

50 kr.

Vi får besøg af Sophie Lykkegaard Ravn, der er psykolog og ansat som forsker på Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter i Rødovre og på Syddansk Universitet.

Sophies foredrag vil handle om, hvordan forskellige psykologiske faktorer kan spille en negativ rolle, når man lider af vedvarende smerter, og hvordan psykologisk smertebehandling for nogen kan være en hjælp. Psykologisk smertebehandling dækker over mange ting og kan eksempelvis inkludere mindfulness, at lære at leve sit liv efter sine værdier og at blive udfordret på nogle af de negative tanker, man godt kan opleve.

Nogen af dem, der lider af vedvarende smerter efter ulykker, kæmper også med mere psykologiske følgevirkninger på ulykken. Dette kan eksempelvis være det, man kalder posttraumatisk stress eller symptomer på PTSD. Sådanne psykologiske traumereaktioner er et særligt fokusområde på specialhospitalet, og foredraget vil derfor også handle om, hvad vi ved om sammenhængen mellem smerter og traumer såvel som posttraumatisk stress.

Kontakt

Ghita Tougaard, tlf. 2493 8085, midtthymors@ulykkespatient.dk