Gå til hovedindhold

Grønne fiskedeller med agurke-remoulade og kartoffelsalat

Der er fisk i forklædning, når vi forkæler ganen med hjemmelavede fiskefrikadeller med lækkert tilbehør.

Grønne fiskedeller med agurke-remoulade og kartoffelsalat

4 personer

Hjemmerørt nem remoulade
½ dl majs
½ agurk
1- 1 ½ dl creme fraiche
1-2 spsk. fedtreduceret mayonnaise
evt. 2 spsk. kapers
1 dl findelt piccalilly (pickels)
½ tsk. salt
peber

Grønne fiskedeller
400 g torskefilet uden skind og ben
1 tsk. salt
1 lille håndfuld basilikum eller persille
1 lille løg
1 æg
1 dl havregryn
1 dl vand
friskkværnet peber
2 -3 spsk. olie til stegning
1 lime i både

Kartoffelsalat
600 g kartofler
1 bakke babyspinat
2 avokadoer
saft af ½ citron
2 spsk. pinjekerner
2 spsk. olivenolie
1 lille håndfuld frisk basilikum

Hjemmerørt nem remoulade
Afdryp majsene. Skær agurken i små tern. Rør creme fraiche med mayonnaise, kapers og piccalilly og dernæst med majs og agurk.

Smag remouladen til med salt og peber.

Grønne fiskedeller
Drys torsken med salt og hak fisken i en foodprocessor eller blender sammen med krydderurterne. Pil løget, riv det groft og rør det i farsen sammen med æg og havregryn. Rør vand i lidt ad gangen og krydr farsen med friskkværnet peber. Sæt farsen i køleskabet ca. 30 min.

Varm olien på en slip let pande. Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand og steg dem langsomt gyldne og gennemvarme på panden – 6-7 minutter på hver side.

Kartoffelsalat
Skur kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Skyl og slyng spinaten fri for vand. Halver avokadoer og skær i skiver. Pres citronsaft over.

Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Afdryp kartoflerne. Skær dem eventuelt i mindre stykker.

Vend kartofler med spinat, avokado og pinjekerner og dryp lidt olivenolie over. Top med frisk basilikum.

Server fiskefrikadeller med kartoffelsalat, remoulade og lime.