Gå til hovedindhold

Spidskålsalat

En håndfuld kogt perlebyg giver den sprøde kål et lækkert fylde. Sammen med grønne asparges, edamamebønner og et drys ristet rugbrød er der et ekstra plus på fuldkornskontoen.

Spidskålsalat

4 personer

250 g rabarberstilke
½ dl eddike
½ dl vand
1 dl sukker
100 g perlebyg
1 spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 bundt grønne asparges
100 g bælgede edamamebønner
1 bundt purløg
100 g mørkt fuldkornsrugbrød

Rens rabarberne og skær i små stykker. Kom rabarber, eddike, vand og sukker i en lille gryde og kog ved svag varme et par minutter. Det er vigtigt, at rabarberne ikke koger for meget ud. Tag gryden af varmen og afkøl rabarberne. Kog perlebyg som angivet på emballagen i letsaltet vand. Afdryp og afkøl.

Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint. Drys med salt og sukker og kram kålen godt.

Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp asparges i 1 minut. Afdryp og skær asparges i snitter. Rist rugbrødet helt sprødt og hak det fint enten med en skarp kniv eller i en minihakker.

Vend perlebyg med spidskål, asparges, edamamebønner og klippet purløg. Anret og dryp rabarber og væde over. Drys med rugbrødscrunch.