Tænk dig om før du ikke stemmer

Formand for KL, Martin Damm, mener, det er vigtigt at bruge sin stemme til kommunalvalget. Det handler nemlig om ens hverdag.

Af Martin Damm, formand for KL

Om et par måneder vejrer valgplakaterne fra lygtepæle, der uddeles valg-flyers, morgenbrød og balloner i partifarver på gader og stræder, og mediebilledet er fyldt med politiske debatter. Den 21. november 2017 er der kommunalvalg. Og kommunalvalget er et vigtigt valg, hvor det er vigtigt at bruge sin stemme.

Det er det, fordi vi i Danmark har en udstrakt decentralisering, så mange af hverdagens store og vigtige beslutninger træffes lokalt i de enkelte kommuner.

Kommunerne står for omkring halvdelen af de samlede offentlige udgifter og har ansvaret for stort set alle de borgernære velfærdsopgaver og dialogen og samspillet med erhvervslivet. Derfor betyder stemmeprocenten meget.

Vi har brug for et solidt fundament, så de mange store og ofte svære politiske beslutninger og prioriteringer, der træffes, har demokratisk legitimitet.

Det handler om din hverdag

Det lokale demokrati er på mange måder fundamentet i vores velfærdssamfund. Omsorg for de ældste borgere, folkeskolen, miljøet, vækst og erhverv og det brede sikkerhedsnet under de svageste i samfundet er blot nogle af de områder, hvor man som vælger kan gøre sin indflydelse gældende, når man sætter sit kryds til kommunalvalget den 21. november.