Spørgsmål til kommunal- og regionspolitikere

PolioForeningen har skrevet en række spørgsmål, som du kan stille ved vælgermøder, i lokalaviser eller på nettet op til kommunal- og regionsvalget.

PolioForeningens frivillige og øvrige medlemmer opfordres til alle at deltage aktivt i valgkampen lokalt over hele landet.

Brug de spørgsmål, vi har givet forslag til, men føl jer ikke bundet af dem. Ingen kender de lokale forhold i din kommune og region bedre end dig, så stil endelig også dine egne spørgsmål.

Vores mærkesager

  • Beskæftigelse
  • Tilgængelighed
  • Mulighed for at få ydelser fra kommunen, når der er behov for det. Det kan fx være hjælpemidler, handicapbil, hjemmehjælp eller BPA-ordninger
  • Adgang til genoptræning og specialiseret behandling, når der er behov for det. Det skal være behandling og genoptræning, der tager udgangspunkt i ens sygdom/ulykke

Spørgsmål kan stilles såvel ved vælgermøder som i lokalaviser samt på nettet. Ikke mindst direkte spørgsmål ved møder og via internettet til den enkelte politiker kræver svar. De samme spørgsmål kan godt stilles til flere forskellige politikere.

Typer af spørgsmål

Formålet med vore spørgsmål er navnlig at gøre vores foreninger og handicapsagen synlige for vore lokalpolitikere.

De generelle spørgsmål, som vi har skrevet, kan dels bruges som selvstændige spørgsmål, dels og ikke mindst som indledning til konkrete spørgsmål om lokale forhold vedrørende bl.a. tilgængelighed, f.eks. er rådhuset (eller kun dele af det) tilgængeligt, eller mangler der tilgængelighed til bestemte folkeskoler, biblioteker, svømmehallen, og er der handicapparkeringspladser og handicaptoilet i de pågældende lokaliteter.

Husk, at lokalpolitik ofte er meget vigtigere end meget andet, så det kan godt betale sig at deltage i valgkampen.

Spørgsmål til kommunalpolitikere (pdf)

Spørgsmål til regionspolitikere (pdf)