Afholdte arrangementer 2016

Cafémøde for ulykkesskadede - 1. september

Vi ville som vores centrale forening være med til at sætte fokus på de ulykkesskadede.

Vi havde igen inviteret Overlæge Lars Binderup Larsen til at komme og holde oplæg om ”Livet efter Ulykken” med udgangspunkt i de erfaringer, han har fra Odense Universitets Hospital og Havarikommissionen omkring tilskadekomst i trafikken.

Han kom ind på de sociale, økonomiske og fysiske aspekter der er for et menneske, der har været udsat for en ulykke.

Der var en god snak rundt om bordene, mens der blev drukket kaffe og spist husets bedste kringle.

Svæveflyvning - 19. august 2016

Vejret var rigtig godt, så de 20 deltagere fik en rigtig god dag, hvor alle der havde lyst fik en tur i svæveflyveren.

Dagen startede som sædvanligt med kaffe og kage, og sluttede af med den medbragte grillmad.

Bustur til Rødovre - 4. juni

En veloplagt flok drog denne morgen af sted med liftbus til vores forening i Rødovre. Der var opsamling i Svendborg, Odense og Nyborg.

Vi var fremme i Rødovre kl. 11.30 hvor vi blev modtaget af vore direktør Philip Rendtorff. Han viste os rundt i hele huset hvor der bl.a. er et stort træningscenter, en svømmehal, Handicapbilistcenter, prøvekøkken og diverse kontorer og behandlingsrum. For nylig har alt det faste administrative personale fået et meget stort og flot kontorlandskab med tilstødende mødelokaler.

Derefter fik vi forevist de dejlig store lejligheder, der bliver beboet af patienter, der er på f.eks. 3 ugers ophold på Specialhospitalet.

Så var det blevet tid til orientering samt kaffe og kage. En meget veloplagt direktør gav os et godt indblik i hele Nyorienteringen og vores medlemsfordele. Herefter var det muligt at stille spørgsmål.

Kl. 15.00 drog vi hjemad til Fyn. Chaufføren havde sørget for, at vi fik sandwich med på turen.Vi kunne se tilbage på en dejlig, informativ veltilrettelagt dag.

Stor tak til personalet i Rødovre, der havde været med til at sørge for, at vi havde en vellykket dag.

Gang i uge 23 - 6. juni

Sammen med Gigtforeningen Odense havde vi arrangeret en gåtur i Aaløkkeskoven ved Seniorhus Odense. Solen skinnede, så de 20 deltagere fik en rigtig dejlig tur i skoven, samt en smuttur om havnen, hvor vi så det nye havnebad og det Nordatlantiske Hus.

Efter turen var der hyggeligt samvær i Seniorhuset, hvor snakken gik livligt over en kop kaffe og et stykke kage.

Tips og Tricks - 28. maj

P+U FYN / PolioForeningen og Ulykkes Patientforeningen arrangerede igen i år en Tips og Tricks dag lørdag 13-05. I år i samarbejde med P+U´s kredsafdelinger i Trekantområdet samt Sydvestjylland. En dejlig forårsdag hvor de fremmødte kunne lade sig inspirere eller inspirere andre med nye opfindelser til hvordan man kunne gøre hverdagen lidt nemmere. Bl.a. ikke set før en rollator der i et snuptag kunne forveksles til en kørestol, en magnet der let kan sættes i linningen på tøjet samt på en krykke hvorved man nemt kan få begge hænder frie, en opsamler til hjælp his man spiser burgere, nye knive for svage hænder, for blot at nævne en lille del.

Udover muligheden for at udveksle gode ideer med andre medlemmer, kom der også fagfolk på besøg og havde stande med nye og spændende hjælpemidler, heriblandt rådgivende ergoterapeut fra P+U Århus, samt deltagelse fra CKV, Public Intelligence, Det mobile Værksted, Huset Venture og Gigtforeningen m.fl. Desuden foredrag om ”livet lige efter en ulykke” med overlæge Lars Binderup, Ortopædkirurgisk på OUH. Nogle deltog også da det Mobile værksted holdt oplæg om ”Specielle stole og cykler, hvad er muligt?” samt i rundvisning i det flotte Seniorhus, som også rummer flere maleriudstillingen. Jo der var ingen tvivl om at alle havde en god dag og fik noget med hjem.

Keramik Museet CLAY - 10. maj

Forårsudflugt til CLAY. En dejlig majdag gik turen til Middelfart, til Danmarks Keramikmuseum. 

Museet ligger flot på en skråning ned mod Lillebælt. Den oprindelige bygning, Grimmerhus, som blev opført som enkesæde til Hindsgavl Slot, er blev udvidet med en flot tilbygning, delvist under jorden. I den forbindelse blev hele museet gjort tilgængeligt med elevatorer og handicaptoiletter.

Vi fik en fin rundvisning i den faste samling, som bl.a. omfatter "Skatkammeret", hvor unika af den gave fra Royal Copenhagen, som CLAY modtog for få år siden. Derudover var der en spændende særudstilling af værker af keramikægteparret fra Fulby v/Sorø-

Vi sluttede af med kaffe.

Frøslev Lejren - 4. maj

Et fint tilbagevendende arrangement, hvor der altid er mange deltagere. Man kan se museerne deltage i højtideligheden og nyde det hyggelige samvær med fælles kaffebord og sang.

Arrangørerne var både flinke og hjælpsomme, hvilket gav dagen et positivt præg.

Påskehygge 14. marts

Succesen gentages… igen og igen. Endnu en gang havde vi en dejlig og hyggelig påskefrokost i Seniorhuset.Der var tilmeldt rigtig mange i år. Seniorhusets kantine havde sørget for dejlig og velsmagende buffét.

Efter frokosten gik vi til salen hvor der var dækket flot op med påskeliljer og gule servietter – rigtig påskeagtigt. Så skulle vi lave marcipan-æg til kaffen. Der var sat flere chokolade-smeltere op i år, så det gik mere fredeligt i år. Der var nougat, appelsiner, lakrids og krymmel til at pynte med.

Bestyrelsen havde sørget for lidt underholdning – huset harmonika-ensemble spillede til alle de kendt gamle viser... Nu går våren gennem Nyhavn. Der blev udleveret sanghæfter.

Alt i alt en meget dejlig og hyggelig dag.

Virksomhedsbesøg hos Ribe Karosseri - 8. marts

En rigtig god og informativ aften hvor deltagerne fra de 4 kredse så opbygningsafdelingen af handicapbiler, kassebiler og almindelige biler, der bliver ombygget.

Socialrådgiver Bente Elton var kommet, og fortalte om bevillingsregler og f.eks. om: Hvad sker, hvis man ikke får bevilget udskiftning af nuværende handicapbil?

Poliocafé - 22. februar

Mange medlemmer havde fundet vej til Vollsmose Kulturhus, som endnu en gang havde stillet lokaler gratis til rådighed.

Overlæge Lise Kay gav et oplæg om ”Polio og Livsstil". Lise kom ind på diverse livsstilsfaktorer, og hvad man som handicappet kan gøre. Som handicappet kan man let stå af, når man hører anbefalinger for god livsstil, fordi man ikke har de samme muligheder som andre.

Der er altid en god dialog og mange spørgsmål, når Lise holder oplæg hos os på Fyn.