Poliocafe

Cafémøderne er din mulighed for at skabe et netværk og drøfte emner af fælles interesse med andre polioramte. Der kommer nyt program for efteråret.

Vi holder cafémøder i Aarhus og København (Rødovre), hvor du har mulighed for at skabe netværk og drøfte emner af fælles interesse med andre polioramte. Alle er velkomne i caféerne.

Program for efteråret 2017 i Rødovre bliver offentliggjort i løbet af sommerferien.

Poliocafé i Aarhus

Sted: Marselisborgcentret, bygning 8

Tid: Kl. 14.00-16.00

Kontakt: birte@molgaards.dk eller tlf.: 53563059 

Tilmeld: Af hensyn til kaffe m.m. er der tilmelding 

Det er gratis at deltage.

Program for poliocafe i Aarhus

19. september

"Smæk døren op og træk livet ind" v/ Hanne Klitgaard Larsen

I erindringsglimt fra et langt liv med omfattende lammelser efter et polioangreb i 1952, vil Hanne Klitgaard Larsen tage tilhørerne med ind i et liv, der har budt på mange oplevelser. Hanne er vokset op på Sjælland på diverse hospitaler, døgninstitutioner og i en familie uden kulturkapital. Hør hendes foredrag om at tage det tunge let med humoren som en fast livsledsager.

Tilmeld

31. oktober

 

Måltidet og Synkeprocessen  v/ Stine Langballe 

Ergoterapeut Stine Langballe fra Specialhospitalet for Polio og Ulykkespatienter i Aarhus holder oplæg om måltidet og synkeprocessen. Stine vil give forskellige teknikker til at bearbejde og synke mad og drikke på en lettere måde, når man oplever udfordringer i forhold til måltidet.

Tilmeld

 21. november

 

Udfordringer ved polio v/Michael Felding 

Michael Felding vil kort komme ind på, hvorfor polio gav respirationsproblemer, men lægge hovedvægten på de problemer, vi som polioramte kan have nu, hvilke symptomer, man  skal være opmærksomme på og hvilke muligheder der er for behandling

Tilmeld 

Se videooptagelser af tidligere poliocafeer

Vaccination mod polio

Barndommens poliobehandling

Nyheder fra Poliokonferencen i Australien

Polio og post polio

Fald og forebyggelse af fald

Smerter og smertebehandling