Er du forsikret på din ferierejse?

Skal du til udlandet i sommerferien, er det en god ide at have styr på, om du er forsikret, hvis uheldet skulle være ude. Sidste sommer fik flere end 7000 dansker brug for deres rejseforsikring.

Det er i øjeblikket højsæson for sommerferierejser i Danmark. Skal du på ferie udenfor de danske grænser, så husk at tjekke om du er forsikret - enten med det blå EU-sygesikringskort eller med en rejseforsikring.

Ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension kontaktede hele 7.808 danskere sidste sommer SOS International for at få hjælp på grund af enten sygdom, uheld eller ulykke.  

Det blå EU-sygesikringskort

Hvis du skal rejse i EU, Norge, Island, Lichtenstein eller Schweiz kan du bestille det blå EU-sygesikringskort på borgerservices hjemmeside. Med kortet er du dækket på lige fod med borgerne i det pågældende land, du rejser i. Kortet dækker dog ikke alt – blandt andet ikke hjemtransport, egenbetaling eller behandling på privathospitaler.

Det blå sygesikringskort dækker heller ikke, hvis du rejser udenfor EU. Her er det derfor vigtigt at købe en rejseforsikring. 

Vejhjælp i udlandet

Skal du på bilferie og du har en kaskoforsikring, kan du også hente hjælp via Rødt-kort-ordningen. Rødt Kort er en del af kaskoforsikringen hos de fleste danske selskaber.

Med Rødt-kort-ordningen kan du få hjælp i udlandet til blandt andet vejhjælp på stedet, hjælp til bugsering til nærmeste værksted og hjælp til at komme videre med en lejebil af SOS International.

Derudover har Rødt-kort-ordningen en app, hvor du kan melde dit uheld, og via GPS’en i appen kan SOS International finde din nøjagtige geografiske position.

Læs mere om Rødt-kort-ordningen

Bestil det blå sygesikringskort på www.borger.dk