Kan du hjælpe Medicinsk Museion med historien om din Mercano-flyvemaskine

Havde du en Mecanno-flyvemaskine med dig, da du var indlagt i 1950'erne? Så er det måske dig, PolioForeningen på vegne af Medicinsk Museion efterlyser.

På vegne af Medicinsk Museion i København efterlyser PolioForeningen en polioramt, der var indlagt i 1950'erne, og pågældende havde sin Mecanno-flyvemaskine (legetøj) med sig under indlæggelsen. Museet drømmer om at bruge flymaskinen til en kommende udstilling om Corona og fortidens store epidemier.

Kan du mon hjælpe?

Efterlysningen fra museet lyder:
Kort fortalt: I 2011 deltog jeg i lanceringen af bogen Mit liv med polio i regi af PTU. Det var en flot reception med kongelig deltagelse og en masse taler. I forbindelse med receptionen talte min kollega og jeg med et medlem af foreningen, der havde et ganske særligt minde fra sin barndom, nemlig en Mecanno-flyvemaskine (legetøj), der havde fulgt ham, da han i 1950erne (tror jeg) var indlagt. Denne flyvemaskine kunne jeg utrolig godt tænke mig at opspore og låne til en udstilling, som vi skal åbne til foråret. Men desværre fik vi aldrig navnet på manden.

Jeg husker det som en meget rørende historie om, hvordan alt hans øvrige legetøj blev brændt pga. smittefaren, og hvordan han kun havde denne metalflyvemaskine med sig på hospitalet.

Er det noget, I kan hjælpe med? Jeg håber – lad mig høre fra jer.

Venlig hilsen
Bente Vinge Pedersen, program, udstilling- og kommunikationschef
Medicinsk Museion

DIR 3532 3821
MOB 2875 3821
bvpn@sund.ku.dk