Mennesker med handicap holdes udenfor

En undersøgelse blandt PolioForeningens medlemmer viser, at mange oplever at blive afvist eller holdt udenfor på grund af sit handicap.

Det går ud over selvværdet, når man bliver afvist på en cafe eller har svært ved at være en del af et fællesskab på grund af sit handicap. Ikke desto mindre er det hverdag for mennesker med handicap.

En medlemsundersøgelse blandt PolioForeningens medlemmer viser, at 4 % af de adspurgte i undersøgelsen har oplevet at blive nægtet adgang til det offentlige rum, som fx cafe, restaurant o.l., mens hver 10. har følt sig holdt udenfor i en sportsklub, på en skole eller i en forening.

- Det her er et reelt problem. Dagligt hører vi om handicappede, som på den ene eller anden måde afvises, alene fordi de har et handicap. De oplever, at de ikke er ligeværdige, siger Janus Tarp, formand for PolioForeningen.

Lovforslag om forbud mod diskrimination af mennesker med handicap

Danmark er det eneste land i Norden, der ikke har et generelt forbud mod diskrimination af handicappede. Børne- og socialminister Mai Mercado (K) har fremsat et lovforslag mod diskrimination af mennesker med handicap, som i øjeblikket behandles i Folketinget.

Det ventes, at forbuddet bliver vedtaget af et bredt flertal.

Medlemsundersøgelsen blev gennemført i efteråret 2017, og den omfatter godt 800 respondenter.