PolioForeningen har fokus på vaccinationer

For at verden kan blive poliofri, skal børn vaccineres. PolioForeningen arbejder for, at vi i vores del af verden stadig husker at vaccinere vores børn.

I 1955 begyndte Danmark som et af de første lande i verden systematisk at vaccinere sine børn og unge, og ti år efter var antallet af nye poliotilfælde i Danmark reduceret til næsten nul. Polio fortsatte dog med at hærge rundt om i verden, og Rotary søsatte derfor deres vaccinationsprojektet.

En væsentlig forudsætning for at udrydde polio er dog, at vi stadig husker at få vaccineret børn og unge i vores del af verden, og desværre er der mange børn, som ikke får de anbefalede vacciner.

Debat om vaccinationer

På den baggrund har PolioForeningen gennem længere tid haft fokus på problematikken og brugt enhver lejlighed til at sætte fokus på det overfor politikere og sundhedsmyndigheder.

Senest havde Helge Hess, landsformand for Rotary, og Janus Tarp, formand for PolioForeningen, et fælles indlæg på Altinget.dk og i Jyllands-Posten, hvor de gjorde opmærksom på, at det er vigtigt, at vi fortsat bakker op om vores vaccinationer.

I indlægget stod der blandt andet: ”Faktum er, at manglende vaccination mod blandt andet polio, mæslinger, fåresyge og røde hunde kan medføre hospitalsindlæggelser, flere uger med voldsom feber og hoste, men desværre også mere alvorlige konsekvenser, som i værste fald kan være invaliderende eller i værste fald dødelig.”

Læs også: PolioForeningen retter henvendelse til Sundhedsstyrelsen