Polioudstilling hos Danske Handicaporganisationer

PolioForeningens prisvindende fotoudstilling af mennesker med polio kan nu ses i Høje-Taastrup hos Danske Handicaporganisationer.

Fra d. 31. marts kan du opleve udstillingen "Polioens mange ansigter" hos Danske Handicaporganisationer i Høje-Taastrup. Udstillingen kan ses på hverdage frem til medio april.

Om udstillingen

Selvom polio har været udryddet i Danmark i flere årtier, lever mange danskere stadig med følgerne af den sygdom, de blev ramt af som børn, og som har sat sine tydelige spor på deres krop. I dag er der stort fokus på bestemte kropsidealer, og opbyggelsen af den ideelle krop fylder meget for mange danskere. I den sammenhæng skiller de polioramtes kroppe sig ofte markant ud. Vandreudstillingen ’Polioens mange ansigter’ viser seks personer, der blev ramt af poliovirus som børn.

Formålet med billederne er at konfrontere tilskueren med, hvordan en menneskekrop også kan tage sig ud, og at videregive fortællingen om, hvad personerne har været i stand til at klare, på trods af deres unormale krop. Den prisvindende fotograf Ulrik Tofte har fotograferet de seks polioramte, og vores ønske er, at du i mødet med den anderledes krop får en mere nuanceret forståelse af kroppen og personen bag. Samtidig ønsker vi med fotografierne at sætte fokus på, at der stadig lever ca. 7.000 danskere med følger efter polio, og at de, efter et langt liv, igen konfronteres med nye udfordringer.

Polio i dagens Danmark

Der lever i dag 12.000 danskere, som har haft polio. Heraf lever ca. 7.000 med symptomer, der skyldes den oprindelige polio. I Danmark vaccineres børn mod polio, når de er tre, fem og 12 måneder samt fem år. Man er først 100 % sikret mod polioinfektion, når alle fire vaccinationer er gennemført.

På verdensplan lever der ca. 20 millioner mennesker, som har haft polio. Der er ca. 400 nye poliotilfælde årligt.

Udstillingen kan ses:

31. marts - medio april

Danske Handicaporganisationer
Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup