Postpolio-film på tegnebrættet: Epidemiens Ekko

Filmskaberen Niels Frandsen er gået i gang med at indsamle penge til en film, der skal handle om polio og især post polio.

Filmen er en efterfølger til hans film, Epidemien, der handlede om polio-epidemien i 1952. Den nye film har arbejdstitlen Epidemiens Ekko. Ekko’et skal afspejle, at polioen og dens følgevirkninger kommer tilbage til poliopatienterne.

- For et par år siden viste jeg filmen for en større gruppe polioramte, og her opstod tanken om at lave en efterfølger til den første film, denne gang skulle fokus bare være på post polio. Den nye film skulle afrunde fortællingen om polioen, fortæller Niels Frandsen.

I efteråret 2017 iværksatte Niels Frandsen sammen med to andre polioramte en indsamling blandt poliofolket og fonde for at skaffe de nødvendige midler til filmen.

- I løbet af få uger fik vi over 60.000 kr. fra mere end 150 personer med polio og pårørende, hvilket er helt overvældende. Der er mange, der håber og ønsker, at filmen kan realiseres.

- Der er indbetalt bidrag på alt fra 50 til over 1.000 kr., og alle beløb var og er kærkomne. Siden har projektet fået en del fondsmidler, så nu har vi indsamlet knap 600.000 kr. Vi mangler stadig 4-500.000 kr., inden vi kan gå i gang med at filme, siger Niels Frandsen.

Målet er at få de sidste penge indsamlet i løbet af 2018, så filmen kan få premiere i slutningen af 2019.

- Hvis jeg skal lave en film om post polio som en fortsættelse af min første film “Epidemien”, så skal det være nu, mens jeg stadig har kræfterne til det. Det er ved at være sidste udkald, slutter Niels Frandsen.

Støt post polio filmen

Hvis du vil vide mere om filmen eller støtte filmen med et beløb, kan du kontakte Niels Frandsen på postpoliofilm@gmail.com eller tlf. 4042 0125. Bliver filmen ikke til noget, vil pengene blive refunderet.

Læs mere om den nye film på Facebook på adressen: www.facebook.com/postpoliofilm

Den gode historie

Har du selv – eller kender du en – med en spændende historie fra de store epidemier, så hører Niels Frandsen gerne fra dig. Hvis du fx har oplevet, at de symptomer, du fik, da du blev smittet, nu vender tilbage, så må du gerne kontakte ham.

Der er mulighed for at se den første film gratis på Filmcentralens hjemmeside