Socialministeren på besøg

Beskæftigelse og retssikkerhed var på dagsordenen, da socialminister Karen Ellemann (V) i dag var på besøg hos UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen.
Socialminister Karen Ellemann og næstformand for UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen, Janus Tarp havde en god dialog om foreningernes mærkesager.

Socialminister Karen Ellemann (V) har i dag besøgt UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen i Rødovre.

Ministeren fik først en rundvisning på Specialhospitalet og i HandicapBilistCentret, inden det var tid til en snak om diverse politiske emner med med Janus Tarp, næstformand for UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen

Retssikkerhed og beskæftigelse er vigtige emner

I forbindelse med besøget hos HandicapBilistCentret fik ministeren konkret set, hvordan vi kan hjælpe mennesker med handicap til at få et kørekort. Herudover hørte hun også om, hvordan vi samarbejder med landets kommuner omkring diverse test, der kan vise, om en person med et handicap har behov for særlig indretning i bilen for at kunne betjene den.

Udover handicapbiler var der også lejlighed til at snakke om blandt andet beskæftigelse og retssikkerhed. Karen Ellemann lyttede og erklærede sig enig i, at det er vigtigt, at borgerne kan stole på kommunerne. I forhold til beskæftigelse er det ikke alene Socialministeriet, men også Beskæftigelsesministeriet, der skal inddrages i en løsning, men ministeren vil arbejde for, at der kommer til at ske noget på området.

Ministeren: Inspirerende besøg

Karen Ellemann var glad for få lejlighed til at besøge foreningerne:

- Det er inspirerende at besøge foreninger, der som UlykkesPatientForeningen hjælper mennesker, der har været ude for en alvorlig ulykke eller invaliderende sygdom. Gennem foreningen kan mennesker med handicap få hjælp, som i dén grad er nyttig i hverdagen - for eksempel kan de tage kørekort til en handicapbil eller få rådgivning gennem UlykkesLinjen. Det har været et opløftende besøg, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann.

Janus Tarp udtrykte også efter mødet sin tilfredshed:

- Vi er utroligt glade for ministerens besøg hos os. Vi fik god lejlighed til at vise, hvordan vi hjælper mennesker med funktionsnedsættelse på vores Specialhospital og HandicapBilistCenter, og herudover havde vi en god snak om flere vigtige emner. Vores foreningers mærkesager er bl.a. beskæftigelse og retssikkerhed, og her er vi på bølgelængde med ministeren.

- Det er min opfattelse, at ministeren lyttede til vores ideer omkring beskæftigelse og hvordan, vi kan styrke retssikkerheden. Vi ser frem til en fortsat dialog med Karen Ellemann.

Redigeret den 31. maj 2016