Solsikkesnor til dig med et usynligt handicap

Københavns Lufthavn har indført en solsikkesnor til dig, der på grund af et usynligt handicap eller en skjult diagnose har brug for lidt mere tid, hensyn eller tålmodighed til at komme gennem lufthavnen.

Det kan være hektisk at skulle gennem lufthavnen for alle, men har man et usynligt handicap eller en skjult diagnose, kan udfordringen være ekstra stor. Københavns Lufthavn indfører derfor, som første virksomhed i Danmark, ”solsikkesnoren”.

Snoren er et internationalt symbol på usynlige handicap i form af en grøn nøglesnor med solsikker på.

Solsikkesnoren fortæller medarbejderne, at du kan have behov for mere tid, tålmodighed eller hensyn på turen gennem lufthavnen. Snoren er for dem, der har usynlige handicap eller diagnoser, og som af forskellige årsager kan have sværere end andre ved at komme gennem lufthavnen.

Snoren kan bæres gennem hele turen i lufthavnen, eller blot når man skal gennem f.eks. sikkerhedskontrollen, hvis det er den del af turen, der stresser mest.

Lufthavnen udleverer Solsikkesnoren fra Informationen i Terminal 3, og den ligger også klar til udlevering i de fleste check in skranker. Beder du om ”Solsikkesnoren” udleveres den uden spørgsmål.

Læs mere om solsikkesnoren på lufthavnens hjemmeside

Hvis du har brug for yderligere hjælp til at komme gennem lufthavnen, kan du bestille assistance fra Falck i forvejen.

Læs mere om mulighederne for rejsende med handicap