Spil og leg dig til genoptræning

Hvordan kan man bruge kendte kommercielle spil til genoptræning? Det har et norsk forskningsprojekt netop undersøgt. Resultatet er en hjemmeside, hvor man selv kan finde relevante spil til egen genoptræning.
Foto: Spill deg bedre, Sunnaas Sykehus

Det kan være svært at få genoptræning af led og muskler ind i en travl hverdag. Ofte kan der være behov for træning flere gange dagligt, og det kan være vanskeligt at holde motivationen i top.

Ved hjælp af gamificering og leg forsøger et netop gennemført norsk forskningsprojekt nu at gøre det lettere at fastholde motivationen og få genoptrænet i eget hjem. I forskningsprojektet ’Spill deg bedre’ har et forskerhold undersøgt, hvordan man kan anvende helt almindelige populære spil, som eksempelvis Nintendo Wii og Minecraft, til rehabilitering.

Hjemmeside samler viden om spil til genoptræning

Forskerne bag projektet har systematisk gennemgået en række kommercielle spil, der allerede fandtes på markedet. Herefter har de kategoriseret spillene og samlet deres viden på hjemmesiden spilldegbedre.no.

På den norske hjemmeside kan man derfor klikke sig ind og finde de relevante spil, der er egnede til ens egen rehabilitering. Her kan man for eksempel vælge, at man har skulderproblemer og svært ved at føre armen op over hovedet. Hjemmesiden anbefaler herefter, hvilke spil man kan spille for at træne netop den øvelse.

Læs mere på www.spilldegbedre.no

Kilde: Sundhedskommunikation.com