Vil du fortælle din historie om polio til Danmarks arkiver?

Landets arkiver opfordrer danskerne til at skrive deres egen historie til en fælles forståelse af Danmarks historie.
Nyt projekt vil fortælle danskernes historie med deres egne ord.

Alle er en del af Danmarks historie. Det behøver man ikke være borgmester, greve eller en del af modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig for at være. Sådan lyder opfordringen fra Organisationen Danske Arkiver (ODA) og Sammenslutningen af Danske Arkiver (SLA) og Historier om Danmark er gået sammen om at indsamle danskernes historie.

Giv det videre

Initiativet hedder ”Giv det videre” og er en landsdækkende erindringsindsamlingskampagne. Fra den 1. marts og året ud er det muligt for alle danskere at bidrage med erindringer, historier og oplevelser, der fortæller om deres liv i Danmark – og som til sammen kan skabe indsigt i, hvordan Danmarks historie har udfoldet og udviklet sig de seneste 100 år.

Alle kan deltage uagtet køn, alder og postnummer, og det er forventningen, at mange gør det.

- Vi beder danskerne om at give os deres historie og få den frem i lyset, så vi kan give den videre til kommende generationer. Danmarks historie er gemt i os alle, og alle bidrager til den, og derfor er det dejligt at se, at arkiver på tværs af landet og på tværs af store som små byer, står sammen om initiativet, fortæller Søren Bitsch Christensen, der er projektansvarlig og stadsarkivar på Aarhus Stadsarkiv.

Niels Kjær har fortalt sin historie

Niels Kjær er en af de danskere, som har givet sine erindringer videre til landsindsamlingen. I sensommeren 1952 blev Niels Kjær ramt af polio - under den sidste store polio-epidemi i Danmark. I sine erindringer fortæller han om sin opvækst og sit liv i Aarhus med polio, ungdomsoprør, kolonihaver, kollektiv og kulturinstitutioner.

Læs Niels Kjærs historie

Giv din historie videre

Selve indsamlingen foregår på www.givdetvidere2017.dk, hvor man enten selv kan skrive sin historie eller melde sig til at blive indsamler af andres historier, hvis nogen på den ene eller anden måde ikke selv vil eller kan skrive den.

Se hvordan du kan give din historie videre