Gå til hovedindhold

Ingen skal leve med smerter, som kan lindres

PolioForeningen mener:

Mennesker, som lever med kroniske, ofte invaliderende smerter, bør have lige og direkte adgang til den smertebehandling, som bedst dækker deres behov. Tilbuddene bør være de samme uanset, hvor i landet, man bor og uanset hvilken del af sundhedssystemet, man er tilknyttet.

Det er problematisk, at en stor andel af vores medlemmer angiver at være afhængige af smertestillende medicin, som ved langtidsbrug kan have negative sundhedsmæssige konsekvenser. Ingen bør 'parkeres' på denne type medicin i længere perioder, uden at der løbende følges op på, om bedre alternativer findes.

Smerter fylder meget for mange

Mange af vores medlemmer lever med kroniske smerter, og smerterne fylder meget i hverdagen. De oplever ofte, at deres smerter kan være vanskelige at diagnosticere og behandle korrekt.

Vores eget specialhospital tilbyder en specialiseret smertebehandling, men desværre er den langt fra tilgængelig for alle. Undersøgelser blandt medlemmerne viser, at mange oplever vanskeligheder i forhold til at blive tilstrækkeligt smertebehandlet.

For yderligere information

Du er meget velkommen til at kontakte vores politiske konsulent.

Marlene Langbo-Friis

  • Politisk konsulent
85 % af vores medlemmer har smerter i forbindelse med deres skade, og ca. halvdelen har alvorlige smerter.
For 29-43 % har smerterne stor negativ betydning for deres fritids-, privat- og arbejdsliv.
45 % af medlemmerne er fysisk afhængige af deres smertestillende medicin.
75 % har prøvet forskellige former for alternative behandlinger for at holde smerterne nede.