Det kæmper vi for

Vi arbejder for bedre vilkår for mennesker med funktionsnedsættelse som følge af polio.

Christiansborg kan virke fjern, når man kæmper med at få dagligdagen med polio eller post-polio til at hænge sammen. Problemer med at få et ordentligt forsørgelsesgrundlag, de rigtige hjælpemidler så man kan fungere derhjemme og komme ud af huset, og en grundig og sammenhængende hjælp fra kommunen, lægen eller sygehuset kan fylde en del mere end mærkesager, §20 spørgsmål eller nye lovforslag.

Når vi som forening alligevel insisterer på at have en klar stemme i den politiske debat, så er det fordi en utroligt stor del af vores medlemmers dagligdag faktisk starter i folketingssalen, i byrådet eller på embedsmandens skrivebord, når han laver udkast til ny lovgivning.

Det er politikerne, som beslutter, hvor nemt eller besværligt det skal være at leve med et handicap eller en alvorlig sygdom. Og det er en vigtig opgave for os at fortælle beslutningstagerne om de problemer, vores medlemmer oplever. At gøre det vedholdende og velunderbygget og med mennesket i centrum.

Kontakt

Hvis du er medlem og har et problem, som skal løses politisk, så er du meget velkommen til at kontakte foreningens politiske konsulent, Marlene Langbo-Friis, på mlf@polio.dk.