Gå til hovedindhold

Vi støtter mennesker med polio

PolioForeningen er en fælles stemme for de omkring 6.000 danskere, der har alvorlige følger efter polio.

Vi arbejder målrettet for at forbedre livsvilkårene for danskere, der har varige følger efter polio, og for at støtte og gennemføre forskning, der gør en afgørende forskel for denne gruppe.

Støtte, hjælp og rådgivning

I PolioForeningen støtter og hjælper vi mennesker, der har alvorlige følger efter polio, og deres pårørende. Vi driver PolioLinjen, hvor alle med følger efter polio og deres pårørende kan få råd og vejledning af et ekspertpanel.

Samtidig tilbyder vi vores ca. 1600 medlemmer en række medlemsfordele og mere specialiserede ydelser inden for:

  • Rådgivning og støtte
  • Træning og motion
  • Kurser og arrangementer
  • Information og viden
  • Ferie og fritid

Varetager interesser

PolioForeningen har en velfungerende og dygtig gruppe frivillige, der sammen med sekretariatet arbejder både lokalt og landsdækkende med at forbedre de polioramtes interesser.

I dette arbejde samarbejder vi med politikere, myndigheder og organisationer, ligesom vi gennemfører kampagner og pressearbejde.

Vi arbejder blandt andet for, at alle poliopatienter kan få professionel undersøgelse, behandling, rådgivning og træning, der tager højde for de komplekse problemstillinger, mange med polio står overfor.

Vidensniveauet om polio og postpolio skal hæves i sundhedsvæsnet, og der skal sættes målrettet ind over for polio kombineret med aldersbetingede sygdomme, der er et voksende problem.

Eget hospital og køreskole

Foreningen driver et specialhospital for poliopatienter, der yder helhedsorienteret, professionel og tværfaglig genoptræning og rehabilitering på højeste niveau til patienter med polio.

Vi driver ligeledes et handicapbilistcenter, der er højt specialiseret i at få mennesker med et handicap til at køre bil.