En plads på arbejdsmarkedet

PolioForeningen mener: 

Ikke alle mennesker med et handicap er i stand til at arbejde. Men for de, som kan og vil, skal vejen til arbejdsmarkedet være så kort og ukompliceret som muligt. Vi skal have fjernet eller ændret de regler i lovgivningen, som i dag spænder ben for vores medlemmer, når de uddanner sig eller søger job. 

Mennesker med handicap er en overset ressource

Mange af folketingets politikere har heldigvis allerede opdaget, at mennesker med handicap har meget at tilbyde - også på arbejdsmarkedet. Desværre halter arbejdsgiverne stadig bagefter, og det kan være svært for vores medlemmer at få og fastholde et job.

Det gør vi

Vi støtter vores medlemmer i at finde en plads på arbejdsmarkedet. Det gør vi bl.a. ved i vores specialhospital at fremskynde behandlingen af patienter, som ellers risikerer at miste deres job og ved på PolioLinjen at rådgive medlemmer og andre i forhold til beskæftigelse.

På baggrund af dialog og data fra vores medlemmer bidrager vi desuden løbende til den politiske debat omkring centrale beskæftigelsesproblematikker. Vi holder øje med den nye lovgivning, som er på vej, og sørger for, at vores medlemmers interesser overvejes, når nye love skal laves.

Samtidig samarbejder vi tæt med både Danske Handicaporganisationer og andre handicapforeninger for at sikre, at vi står så stærkt som muligt i forhold til beslutningstagerne.

Læs også vores holdningspapir (pdf)

Fakta

  • Kun hver anden med handicap er i dag i job.
  • Regeringen har sat et mål om, at 13.000 flere med et større handicap skal ind på arbejdsmarkedet. Der vurderes at være et beskæftigelsespotentiale på mellem 10.000 og 22.000 personer blandt danskere med handicap.
  • Mere end 10% af danskerne har et handicap.
  • Kun 3% af medarbejderne i de danske virksomheder har et handicap.