Gå til hovedindhold

Vi undersøger: TRE - tankefeltterapi

Der findes mange tilbud inden for alternativ behandling, og det kan være svært at gennemskue, hvad der er op og ned på de mange behandlingsformer? Hvad kan du bruge dem til, og hvad er videnskabeligt bevist?

Alternativ behandlingsform kan være vha. TRE.

Hvad er tankefeltterapi?

Teknikkerne og grundtanken bag tankefeltterapi blev udviklet gennem 1980erne af den amerikanske psykolog Roger Callahan. Han hævder, at tankefeltterapi er en unik kombination af psykologi og en østlig forståelse af kroppens bioelektriske system, som også ligger til grund for kinesisk akupunktur. Selve behandlingen består i, at man banker ganske let på bestemte punkter på hænderne, hovedet og overkroppen i enten afstemte sekvenser, vilkårlige sekvenser eller rytmiske mønstre.

Bankemetoden, eller tapping, har til hensigt at påvirke og ændre tankemønstre og tankefelter, hvis man oplever fysisk eller psykisk ubehag i kroppen. De punkter, man banker på, er de samme som de traditionelle akupunkturpunkter.

Hvad kan det bruges til?

Behandlerne fokuserer især på, at tankefeltterapi er virksom mod et bredt udvalg af fobier, negative tanker, angst og kropsligt ubehag. Sidstnævnte kan f.eks. dække over smerter.

Hvad siger videnskaben?

Der er ikke lavet valide studier eller undersøgelser på, om tankefeltterapi har en effekt. Det skal dog nævnes, at der især i det amerikanske sundhedssystem findes holdningen, at tankefeltterapi kan være et godt supplement til anden behandling.

Hvad koster det?

Vælger du at opsøge en behandler i tankefeltterapi, skal du regne med at betale mellem 800 og 1.500 kroner for en times behandling. Du kan ikke få tilskud til tankefeltterapi-behandlinger.