Gå til hovedindhold

Test af stativ til kompressionsstrømper

Læs en ergoterapeut og en brugers vurdering af et stativ til kompressionsstrømper.

Kompressionsstrømper

Dette stativ kan måske være en hjælp til at få de stramme støttestrømper på.

Pris 225 kr.

Køb den hos LivetSomSenior

Testen er foregået ved, at en af vores ergoterapeuter har udvalgt et af hverdagens små hjælpemidler, som vi har bedt en bruger om at afprøve.

Ergoterapeuten

Fordele

Stativet er stabilt, og håndtagene kan let forlænges, så man ikke skal bukke sig så langt. Det er generelt svært at anvende en strømpepåtager, specielt til støttestrømper, og det kræver meget funktion i arme og ben, men denne er en af de bedre modeller.

Ulemper

Det kræver god funktion i begge hænder at anvende stativet, og det kan være lidt svært at trække strømpen udover stativets kant. Man skal placere strømpen meget præcist for at få hælen til at sidde rigtigt på foden. Der er ingen instruktion med til stativet.

Brugerens vurdering

Når strømperne er kommet på stativet, går det hurtigt med at få dem på. Det minimerer også risikoen for, at støttestrømpen bliver revet i stykker. Den fylder dog temmelig meget på badeværelset, så man kan ikke have den med på ferie. Jeg skal også bruge mange kræfter på at trække strømpen ned over stativet.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på PolioLinjen. Du kan ringe mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 på tlf. 36 73 20 40.