Gå til hovedindhold

Test af enhåndbetjent sæbepumpe

Læs om fordele og ulemper ved en enhåndsbetjent sæbepumpe.

Sæbepumpe

Sæbedispenseren kan måske være en hjælp, hvis du har nedsatte kræfter eller ingen funktion i den ene arm.

Når du trykker let på toppen med hånden eller en børste/svamp, vil den rette mængde sæbe flyde ud. Samtidig kan du spare på sæbeforbruget, idet sæbedispenseren fyldes halvt op med opvaskemiddel eller håndsæbe, og derefter efterfylder du med vand.

Pris 129 kr.

Køb den hos LivetSomSenior

Testen er foregået ved, at en af vores ergoterapeuter har udvalgt et af hverdagens små hjælpemidler, som vi har bedt en bruger om at afprøve.

Ergoterapeuten

Fordele

Det er let at få sæbevandet ud af dispenseren, når den er fyldt, og du skal ikke bruge ret megen trykkraft. Bunden af dispenseren er skridsikker og står godt fast på bordet.

Ulemper

Det kan være svært at åbne/lukke dispenseren, hvis du har meget nedsat håndkraft, eller hvis du kun har én hånd.

Der står i vejledningen, at man skal sørge for, at den er rimelig fyldt for at få det bedste tryk i sæbedispenseren, så du skal løbende sikre dig at holde den godt fyldt.

Har du nedsat håndfunktion, og ønsker du ikke at investere i en sæbedispenser som denne, kan du måske have glæde af at hælde sulfo i en underkop, som du kan dyppe børsten eller svampen i, når du vasker op.

Brugeren

Fordele

Sæbedispenseren er meget anvendelig i køkkenet. Det var let og hurtigt at få lidt sæbe på opvaskebørsten, uden at jeg skulle bruge kræfter på at gribe om og løfte opvaskemidlet. Det er selvfølgelig en bonus, at man sparer på sæben.

Ulemper

Det kan være lidt svært at trykke sæbedispenseren ned, og man skal passe på, at der ikke kommer for meget ud af gangen, da sæben så løber ned ad siderne.

Ved opfyldning var det svært at skrue de to runde dele fra hinanden, og den smule sæbe, der er tilbage, løber ud og gør den meget glat.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på PolioLinjen. Du kan ringe mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 på tlf. 36 73 20 40.