Gå til hovedindhold

Test af skruelågsåbner

Læs en ergoterapeuts og en brugers vurdering af en skruelågsåbner.

Skruelågsåbner

Har du svært ved at åbne skruelåg på for eksempel rengøringsmidler, medicin eller sodavand? Vi har testet en MultiGrip Universalåbner for at se, om den kan være en hjælp, hvis du har svage hænder.

Testen er foregået ved, at en af vores ergoterapeuter har udvalgt et af hverdagens små hjælpemidler, som vi har bedt en bruger om at afprøve.

Hvordan bruges den?

Du placerer skruelågsåbneren over hætten, du skal have åbnet, presser ned og drejer.

Pris 49,95 kr.

Du kan købe den hos Procare.dk

Ergoterapeutens vurdering

Fordele

Universalåbneren kan gå i opvaskemaskinen og er derfor nem at rengøre. Samtidig er det et lille hjælpemiddel, der let kan være i tasken. Universalåbneren forstørrer grebet på fx rengøringsmidler med sikkerhedslåg, hvor låget skal trykkes ned og drejes samtidigt, derfor kan den gøre det lettere at åbne disse, hvis man har let nedsat kraft i hænder og fingre.

Ulemper

Ved meget nedsat hånd/fingerfunktion skaber universalåbneren ikke nok greb til at dreje skruelågene. Med universalåbneren er det stadig nødvendigt både at trykke ned og dreje samtidig for at åbne sikkerhedslåg.

Hvis låget er meget stramt eller slidt glat, skal der stadig bruges en del kræfter for at kunne åbne lågene med universalåbneren.

Brugerens vurdering

Fordele

Jeg har været superglad for åbneren. Den fungerer så fint på alle mulige låg. Mælkekartoner, sodavand og saftevand. Disse har jeg sjældent kunne åbne tidligere. Nu behøver jeg ikke at spørge om hjælp mere. Hurra hurra.

Ulemper

Der er ikke nogen ulemper for mig.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på PolioLinjen. Du kan ringe mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 på tlf. 36 73 20 40.