Gå til hovedindhold

Opskrifter på sund og lækker mad

Få inspiration til at lave sund mad.

Quinoasalat Med Markel

Hvis du er blevet gangbesværet eller bruger kørestol, kan det være svært at forbrænde energi. Derfor er sund kost vigtig for at undgå overvægt, som er en ekstra belastning for svag muskulatur.

Vi har samlet en række opskrifter på sund og lækker mad, du måske kan blive inspireret af.

Juleand Med Et Twist

Juleand med et twist

Confiteret and i sprød kål med dadler, vinterfrugt og syltede rødløg.

Læs mere
Lørdagskylling

Moderne Lørdagskylling

Vi sætter fokus på de klassiske hverdagsretter, som vi mindes dem, når vi krydrer dem med et moderne tvist.

Læs mere
Gurkemejepesto

Gurkemejepesto

Curcumin, der findes i krydderiet gurkemeje, er gavnligt at spise efter en hjernerystelse. Stoffet er godt til at dæmpe inflammationen i hjernen og har antioxidantvirkning.

Læs mere
Gullasch

Gullasch

Lækker gullasch fra bogen 'Superkost til Hjernerystelser'.

Læs mere
Hotdogs

Hjemmelavede hotdogs

Hotdogs er godt, men hjemmelavede hotdogs er endnu bedre. Vi laver gourmet-udgaven, der er perfekte at servere på sommerdage og til sammenkomster. Velbekomme.

Læs mere
Mango-ceviche med sprød kål og tacos

Mango-ceviche med sprød kål og tacos

En spicy ceviche med torsk smager fantastisk helt enkelt, som den er, og kan nemt serveres som en del af frokostbordet.

Læs mere
Grønne fiskedeller med agurke-remoulade og kartoffelsalat

Grønne fiskedeller med agurke-remoulade og kartoffelsalat

Der er fisk i forklædning, når vi forkæler ganen med hjemmelavede fiskefrikadeller med lækkert tilbehør.

Læs mere
Quinoasalat Med Markel

Quinoasalat med makrel, forårsgrønt og mormordressing

Der er sommer på tallerkenen, når vi byder på quinoasalat med røget makrel til enten frokost eller som let aftensmad.

Læs mere
Asiatisk fiskelasagne med kål og kokosmælk

Asiatisk fiskelasagne med kål og kokosmælk

Giv den klassiske lasagne modspil med en appetitlig fiskelasagne med masser af forårsgrønt tilsat et asiatisk twist med grøn karry, kokosmælk og koriander.

Læs mere
Fuldkornsrisengrød

Fuldkornsrisengrød

Der er mere smag og bid i en grød kogt på fuldkornsris, og netop indholdet af fuldkorn gør, at grøden mætter mere. Har du en rest tilovers, smager den forrygende kold den næste morgen fx toppet med lidt appelsin, et drys kokos og kakaonips.

Læs mere
Ris a la mande fuldkorn

Ris a la mande fuldkorn

Vi laver ris a la mande med en god portion fuldkornsgrød. Desserten bliver lidt mere rustik, den har mere bid og mætter naturligvis også mere. Vi er fan.

Læs mere
Fuldkorns luciaboller

Fuldkorns luciaboller

Det er en hyggelig tradition at spise luciabrød d. 13. december. Luciabollerne er ofte meget bløde og får den smukke karakteristiske gule farve fra safran.

Læs mere

Overnight oats med frugt og figner

På dansk også kaldt køleskabsgrød. Grøden er nem at lave, da den røres sammen og står koldt natten over. Den består af gryn og flager, som er rig på fuldkorn og derfor giver din mave en god start på dagen.

Læs mere
Mysliboller

Mysliboller

Hjemmebagte mysliboller smækfyldt med fuldkorn. JA TAK! Vi bruger speltflager, grovvalsede havregryn og frø, og ælter dejen med hvid hvedemel som er mel med kornets skaldele og derfor rig på fuldkorn.

Læs mere
Spidskålsalat

Spidskålsalat

En håndfuld kogt perlebyg giver den sprøde kål et lækkert fylde. Sammen med grønne asparges, edamamebønner og et drys ristet rugbrød er der et ekstra plus på fuldkornskontoen.

Læs mere
Rissalat

Rissalat

Der er lækre farver og masser af sommer over denne smukke salat, som primært består af sæsonens frugt og kogte fuldkornsris.

Læs mere
Havregrynsboller

Havregrynsboller

Hjemmebagte havregrynsboller er luksus på morgenbordet og til eftermiddagshygge. Hvid fuldkornshvede er 100 % fuldkorn og fås i velassorterede supermarkeder.

Læs mere
Kernebrød

Kernebrød

Et godt hjemmebagt brød med masser af kerner og fuldkorn kan serveres både morgen, middag og aften. Dejen er nem at lave, da den røres på maskine og hæver koldt natten over.

Læs mere
Bagte rødbeder med tranebær, korianderyoghurt og dukkah

Bagte rødbeder med tranebær, korianderyoghurt og dukkah

Prøv en lækker rødbedesalat med spændende tilbehør. Dukkah er en lækker egyptisk nødde- og krydderiblanding.

Læs mere
Appelsinsalat med quinoa, granatæble og mandler

Appelsinsalat med quinoa, granatæble og mandler

Forfriskende, smuk vintersalat der pynter på julebordet. Salaten kan serveres til alt lige fra and og flæskesteg til leverpostej eller en sildemad.

Læs mere
Crudite med edamamedip

Crudite med edamamedip

Et grøntsagsfad med dip er slet ikke til at modstå. Det, der tager længst tid, er nok at klargøre grøntsagerne. Både dip og grøntsager kan tages med på farten fx i et par beholdere med låg.

Læs mere

Hjemmelavede myslibarer

De her lækre myslibarer forener lysten til noget sødt med det sunde. Snackbaren er fyldt med masser af gryn, kerner, frø og nødder, som både mætter og bidrager med masser af kostfibre.

Læs mere
Spidskålsalat

Spidskålsslaw med fennikel, dild og blåbær

Denne spidskålsslaw kan meget nemt gå hen og blive en klassiker på middagsbordet. Den er mild, mættende og smager rigtig godt. Afhængig af sæson kan bærrene varieres, ligesom dild kan erstattes af fx persille eller basilikum.

Læs mere
Grøntsags ’cous cous’ med forårsgrønt

Grøntsags ’cous cous’ med forårsgrønt

En grøntsagscouscous er en genial måde at få mange forskellige grøntsager på. Salaten smager fantastisk, er suveræn sund og et lækkert tilbehør til alverdens retter.

Læs mere
Grøn smoothie bowl

Grøn smoothie bowl

Det er smukt for øjet og smager mindst lige så godt, som det ser ud. Kommer du alt i en blender, er der morgenmad i løbet af få minutter.

Læs mere
Skipper skræk boller

Skipper skræk boller

Hjemmebagte boller med spinat og fuldkorn er en god start på dagen. Bollerne kan naturligvis også mætte knurrende eftermiddagssultne maver og er geniale i madpakken.

Læs mere