Gå til hovedindhold

Hjemmelavede hotdogs

Hotdogs er godt, men hjemmelavede hotdogs er endnu bedre. Vi laver gourmet-udgaven, der er perfekte at servere på sommerdage og til sammenkomster. Velbekomme.

Hotdogs

HJEMMEBAGTE PØLSEBRØD
– 12 stk.

2 ½ dl mælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
250 g hvid fuldkornshvede
ca. 175 g hvedemel
30 g smeltet smør til pensling

Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt og olie. Rør hvid fuldkornshvede i væsken og tilsæt dernæst hvedemel lidt af gangen. Hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i en time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord og del den i 12 lige store dele. Tril dem til aflange pølsebrød og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pensl brødene med smeltet smør og bag dem i ovnen i 8-10 min. Afkøl brødene på en bagerist.

HJEMMERISTET LØG
(Til 12 hotdogs)

2 store løg
50 g hvedemel
1 dl olie til stegning
Salt

Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Vend dem i mel. Varm olien i en sauterpande og steg løgene sprøde. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle og drys med salt.

LYNSYLTEDE AGURKER
(Til 12 hotdogs)

1 agurk
½ tsk. fint salt
1 dl eddike
75 g sukker

Skær agurken i helt tynde skiver, helst på et mandolinjern. Drys med salt og kram agurkerne godt. Kom eddike og sukker i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Kom agurkerne i en skål og hæld lagen over.

BAGTE CHERRYTOMATER
(Til 12 hotdogs)

500 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
3 kvist frisk rosmarin
Salt og peber

Halver tomaterne og vend med olivenolie. Krydr med hakket rosmarin og fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir. Krydr med
salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.

AIOLI
(Til 12 hotdogs)

2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. grovkornet sennep
saft af ½ citron
1 ½ dl olivenolie
1 fed hvidløg
salt og peber

Kom æggeblommer, sennep og citron i en skål. Hæld gradvist olien i, mens du pisker med en elpisker til mayonnaisen tykner. Tilsæt
presset hvidløg og smag til med salt og peber og eventuelt mere citron.

12 GODE GRILLPØLSER
1 bakke karse

Grill pølserne til de er sprøde. Lun brødene og skær dem halvt igennem. Fyld brødene med grillpølser og top med aioli, bagte
cherrytomater, lynsyltede agurker, ristede løg og karse.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Tia Borgsmidt