Gå til hovedindhold

Quinoasalat med makrel, forårsgrønt og mormordressing

Der er sommer på tallerkenen, når vi byder på quinoasalat med røget makrel til enten frokost eller som let aftensmad.

Quinoasalat Med Markel

4 personer

150 g quinoa
1 håndfuld bredbladet persille
1 bundt grønne asparges
1 bakke babyspinat
1 bundt radiser
100 g friskbælgede ærter
1 røget makrel
1 potte brøndkarse eller purløg

Mormordressing
1 dl fløde
Saft af ½ citron
1 tsk. sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp quinoa. Skyl persillen og slyng den tør. Hak persille og vend med quinoa.

Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp dem i et minut. Afdryp og skær i snitter. Skyl og slyng babyspinaten. Snit radiserne.

Skær hovedet af makrellen. Åben markellen i bugen som en bog og løft benene op. Løft makrelkødet op med en gaffel og pluk forsigtigt kødet af benet.

Vend quinoa med asparges, spinat, ærter, radiser og makrel og anret på et fad.

Rør ingredienserne til mormordressingen sammen og dryp over salaten. Top med brøndkarse eller purløg.

TIP

Salaten kan også laves med frisk, stegt eller grillet makrel. Prøv også med grillstegt eller varmrøget laks eller grillede havtaskekæber.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Tia Borgsmidt