Test af dåseåbner

Læs om en ergoterapeuts og brugers mening om en dåseåbner.

Dåser er ofte svære at åbne, fordi "håndtaget" er meget lille. Derfor er det svært at få fat i, og det kræver også en hvis mængde kræfter i fingrene. Med dette håndtag til at åbne dåser kan du åbne dåsen på samme måde, som hvis du brugte fingrene – men uden at skulle bruge fingrene.

Pris 49 kr.
Køb den her

Ergoterapeuten

Fordele

Dåseåbneren aflaster fingrene ved at gøre gribefladen større og gør det lettere at få fat om dåsens split. Gummibelægningen på håndtaget gør det lettere at holde fast om redskabet. Dåseåbneren kan være god til dem, der har nedsatte kræfter i fingrene eller får ondt, når de skal bruge mange kræfter. Det er en fordel, at der er en forklaring til anvendelse uden på emballagen. Dåseåbneren kan komme i opvaskemaskinen.

Ulemper

Man skal stadig bruge nogen kraft i håndled og arm for at anvende dåseåbneren.

Brugerens vurdering

Det første skridt hvor jeg skal have dåseåbneren ind under "ringen" går fint. Andet skridt, hvor jeg skal åbne selve dåsen, er meget svær. Jeg skal bruge begge hænder for at hive låget op, hvilket betyder, jeg skal have en til at holde dåsen – eller bruge en easy up (vaccum maskine).

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på UlykkesLinjen.

Du kan ringe alle hverdage kl. 9.00-15.00 på tlf. 36 73 20 00.