Test af kartonholder

Læs om fordele og ulemper ved en kartonholder.

Kartoner er tit svære at hælde fra, da de ikke har noget greb at holde i. Det problem kan du måske løse ved at bruge en kartonholder. Holderen passer til alle kartoner, som har en kvadratisk facon – ligesom den klassiske mælkekarton.

Pris 69 kr.

Køb den her

Ergoterapeuten

Fordele

Kartonholderen kan udvides for at få kartonen på plads i holderen. Holderen kan være en god løsning til dig, der har brug for aflastning af hånd og fingre, da håndtaget gør grebet om kartonen mindre.

Ulemper

Denne model virker noget ustabil, reguleringsmekanismen på holderen kræver gode fingerkræfter og kan være svær at justere, når kartonen er placeret. Knapperne til reguleringsmekanismen er meget små og kræver derfor god funktion i fingrene. Håndtaget virker noget ustabilt og kan være lidt besværligt at få hånden ind i. Vi vil anbefale en anden model.

Brugerens vurdering

Den er let at montere, det sammenklappelige håndtag gør, at kartonen med holder kan sættes i køleskabet. Kartonholderen giver mulighed for at aflaste fingrene, når jeg hælder. Ulempen er dog, at håndtaget er fladt og kantet, hvilket gør det svært at holde på. Samtidig sidder håndtaget lidt løst, hvilket gør det svært at hælde og have føling med kartonen.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på UlykkesLinjen.

Du kan ringe alle hverdage kl. 9.00-15.00 på tlf. 36 73 20 00.