Test af lynlåsring

Hvis du har svært ved at få fat i en lynlås og trække den op, kan du måske have gavn af en lynlåsring. Læs om fordele og ulemper.

Testen foregår ved, at en af vores ergoterapeuter udvælger et af hverdagens små hjælpemidler, som vi beder en bruger om at afprøve. Til denne test har Susanne Ryding hjulpet os.

Pris tre stk. for 49,95 kr. Køb den på actiumplus.dk.  Som medlem foreningen får du 15 % rabat i Actiumplus’ webshop. Se hvordan på hhv. polio.dk/rabatter og ulykkespatient.dk/rabatter.

Brugerens vurdering

Fordele
Lynlåsringen er virkelig god. Jeg har brugt den i mine nederdele, som skal lynes op, i min frakke og på den kørepose, jeg bruger, når jeg kører scooter om vinteren. Det er så nemt. De er lige til at sætte på den eksisterende lynlås, som jeg har svært ved at få fat i og ikke har kræfter til at få hevet op. Med lynlåsringen kan jeg bruge hele fingeren og kan dermed meget nemmere få lynlåsen lynet.

Ulemper
Ingen ulemper for mig.

Ergoterapeutens vurdering

Fordele
Ringen gør det muligt for personer med nedsat håndfunktion at lyne lynlås i f.eks. trøjer eller jakker. Man kan med fordel også sætte  ringene i lynlåsen på sine bukser, støvler eller sin taske for lettere at kunne få fat i skyderen på lynlåsen.

Ringen passer i størrelsen til, at man kan stikke sin tommelfinger igennem og derved trække lynlåsen op eller ned.

Ulemper
Kan være svær at montere, hvis man har meget nedsat håndfunktion. Det kan være nødvendigt at tage ringene af før vask af tøjet for at skåne finere tøjstykker. Alternativt til lynlåsringen kan man få nogen til at sy løkkeformede stropper fast på sine lynlåse, hvorved man kan bruge samme teknik til at lyne lynlåsen op og ned (brug i så fald et fast stofmateriale der ikke er for elastisk).