Test af magnetsnørebånd

Læs om fordele og ulemper ved magnetsnørebånd.

Magnetsnørebåndene kan hjælpe dig, der har nedsat håndfunktion, så du kan bruge sko med snørebånd uden at have besværet med at binde snørebåndene.

Hvordan bruges de?

Påfør magnetlåsene på dine snørebånd, saml magneterne, og dine sko er bundet. Når skoene skal af igen, skubber du vristen opad og låsene går op.

Fås i mange farver.
Pris 248,75 kr.
Kan blandt andet købes på lemco.dk

Testen foregår ved, at en af vores ergoterapeuter udvælger et af hverdagens små hjælpemidler, som vi beder en bruger om at afprøve. Til denne test har Susanne Sølling Ryding hjulpet os.

Ergoterapeutens vurdering

Fordele
Magnetsnørebåndene kan aflaste brugerens nedsatte håndfunktion. Magneterne er lette at åbne og lukke, når de først sidder på skoene.

Ulemper
Det kan være en udfordring selv at påsætte magnetsnørebåndene, da man skal have en god håndfunktion til dette. Man er derfor afhængig af en hjælpende hånd.

Magneterne skal justeres et par gange på snørebåndene for at sikre, at skoene sidder tæt om foden med dem på.

Magnetsnørebåndene er ikke egnet til personer med høj vrist, da magneten her enten ikke kan lukkes over vristen eller går op under gang.

Brugerens vurdering

Fordele
Skønt hjælpemiddel, der er let at have med at gøre. Når magneterne er indstillet, er det det letteste i verden. Så tager man skoen på, og mange gange lukker magneterne sig med det samme af sig selv.

Jeg og mange andre er sikkert vant til, at det tager længere tid for os at få sko på end for andre. Men ikke længere. Nu er jeg meget hurtig. Sko på, luk magneterne. Bum. Jeg har ladet snørebåndene være og bare proppet enderne ned i skoen. De er ikke i vejen, men ellers kan man klippe enderne af.

Ulemper
Ikke mange ulemper for mig. Der skulle et par forsøg til, før jeg fandt ud af, hvor stramme skoene skulle være, når magneterne lukkede sammen – det er det eneste.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på UlykkesLinjen.

Du kan ringe alle hverdage kl. 9.00-15.00 på tlf. 36 73 20 00.