Test af negleklipper på plade

Test af negleklipper, der står på en plade, så det er muligt at klippe negle med tryk af en enkelt finger.

Testen foregår ved, at en af vores ergoterapeuter udvælger et af hverdagens små hjælpemidler, som vi beder en bruger om at afprøve. Til denne test har Daniel Laursen hjulpet os.

Pris 99,95 kr.

Køb den her: seniorsam.dk

Bemærk som medlem af PolioForeningen eller UlykkesPatientForeningen får du 15% rabat i SeniorSams webshop. Se hvordan på polio.dk/rabatter eller ulykkespatient.dk/rabatter

Brugerens vurdering

Fordele:

Jeg mangler begge mine tommelfingre, og på den ene hånd er min pegefinger total stiv, mens den næste er delvis stiv. Jeg har derfor svært ved at bruge en almindelig klipper. Denne negleklipper står fint fast og er nem at ’åbne og lukke’. Jeg kan fint trykke/klippe med den på grund af den store gummiflade.

Ulemper:

Jeg kan ikke bruge den til at klippe negle på tæerne, da mine arme er for korte.

Ergoterapeutens vurdering

Fordele:

Negleklipperen står godt fast på bordpladen, når du anvender den, og du kan bruge den selv med meget nedsat håndfunktion.  Gummibelægningen på negleklipperens håndtag gør den let at trykke på og gør, at du kan nøjes med at trykke med håndfladen/albuen for at skåne fingrene. Negleklipperen kan være god, hvis du har nedsatte kræfter i hænderne.

Ulemper:

Det er nødvendigt med to hænder for at anvende negleklipperen. Hvis du kun har en hånd, findes der også en én hånds negleklipper.