Gå til hovedindhold

Er der regler for en lægeattest?

Læs socialrådgiverens svar her.

Publiceret

22. august 2023

Spørgsmål:

Min praktiserende læge er blevet bedt om at lave en lægeattest til mit forsikringsselskab. Det er en ny læge, der kun har mødt mig én gang før.

Er der nogle grundlæggende regler for sådan en attest, jeg kan læne mig op ad?

Svar:

Kære medlem

Du skulle meget gerne havde fået oplyst det konkrete formål og hvilken attest, der skal udfyldes.

Der findes forskellige attester, som lægerne udfylder efter anmodning fra forsikringsselskaberne. Og det skal både du og lægen selvfølgelig være oplyst om på forhånd.

Du skriver, at du ikke kender den pågældende læge. Det er selvfølgelig lægens ansvar at sørge for, at attesten bliver udfyldt. Ligesom det er lægens ansvar at sætte sig ind i din journal på forhånd, hvis dette er muligt. Og der må naturligvis kun indhentes relevante oplysninger, der har betydning for den konkrete sag.

Generelt set handler det for dit vedkommende om at svare så fyldestgørende som muligt på de spørgsmål, du bliver stillet, og medvirke til eventuel fysisk undersøgelse. Er du udfordret i forhold til hukommelse eller koncentration, så skriv eventuelt lidt stikord ned på forhånd i forhols til forløbet, eller hvis du har spørgsmål.

Du har som udgangspunkt også mulighed for at medbringe en pårørende eller bisidder. Lægen vil dog skulle informeres om dette på forhånd.

Gennemgå gerne afslutningsvist de forskellige spørgsmål med lægen, så du er sikker på, at du er blevet forstået korrekt.

Venlig hilsen

Bente Elton Rasmussen

Socialrådgiver