Gå til hovedindhold

Kan jeg skifte forsikringsselskab?

En person underskriver dokumenter

Publiceret

28. februar 2022

Spørgsmål:

Jeg har haft et forsikringsselskab i næsten et år, men er ikke tilfreds med det og ønsker derfor at skifte. Jeg har bl.a. fundet ud af, at det er meget dyrt. Men er der ikke noget med, at der skal gå et år, før man kan skifte selskab, og koster det ekstra ydelser at skifte? Hvordan finder jeg det ”bedste” forsikringsselskab?

Svar:

Nej, der behøver ikke gå et år, før det er muligt at skifte forsikringsselskab. Man kan som hovedregel opsige sit gamle (private) selskab med 1 måneds varsel til udgangen af en kalendermåned. Hovedreglen fraviges typisk kun ved korttidsforsikringer (enkeltstående rejseforsikringer, produktforsikringer osv.)

Har du mulighed for at skifte mindst en måned inden hovedforfaldsdagen, dvs. en måned inden årsdagen for forsikringen, er det normalt gratis. At skifte forsikringsselskab i øvrigt vil typisk koste et gebyr på omkring 55-70 kr. pr. forsikring, men har forsikringen været i kraft i mindre end et år, er gebyret dog væsentligt højere, - sandsynligvis et sted mellem 500 kr. og 750 kr.
Overgangen fra det gamle selskab til det nye går i øvrigt endnu lettere, hvis man giver sit nye selskab fuldmagt til at opsige sine gamle aftaler. Så klarer det nye selskab papirarbejdet for en, og man undgår overlapning, eller at man måske ikke er dækket i en kortere periode. Det, man eventuelt har til gode i forudbetalt præmie, får man tilbage fra det gamle selskab.

Med hensyn til spørgsmålet om at finde det forsikringsselskab, der er bedst for dig, vil jeg anbefale at gå ind på sammenligningsportalen

Denne guide er udviklet af Forsikring & Pension i samarbejdet med Forbrugerrådet TÆNK. Med Forsikringsguiden kan man hurtigt og nemt sammenligne forsikringsvilkår, priser samt klagestatistik.

Du får ikke et decideret forsikringstilbud, men et overblik over de mest almindelige forsikringstypers dækninger, vilkår og priser. Prisen er baseret på de risikooplysninger og ønsker til dækning, du selv indtaster på hjemmesiden. De fleste større skadesforsikringsselskaber i Danmark er med. Forsikringsguiden omfatter de mest almindelige forsikringstyper, bilforsikring, indboforsikring mv.

Venlig hilsen

Marianne Bak Svendsen

Jurist