Gå til hovedindhold

Kan jeg få tilskud til en el-cykel hos kommunen?

En person skal til at cykle på sin elcykel

Publiceret

16. august 2022

Spørgsmål:

I 2014 fik jeg støtte til en el-cykel via kommunen. Jeg har været utrolig glad for den. Med den klarer jeg mig i hverdagen og kan komme til varmtvandstræning, klare indkøb og besøge venner og familie i byen mv.

Jeg har hvert år haft den til et årligt tjek hos min lokale cykelhandler, men sidst meddelte han, at det snart ikke kunne betale sig at reparere mere på den. Derfor søgte jeg om en ny hos kommunen, men fik denne gang afslag. De skrev, at en el-cykel ikke mere kan betragtes som et hjælpemiddel/ forbrugsgode, men noget som er almindelig at have i et hjem. Kan det være rigtigt?

Svar:

Det er korrekt, at der er sket en ændring i forhold til el-cykler. Ankestyrelsen traf i 2016 en afgørelse, hvor det fremgår, at el-cykler nu betragtes som værende ”sædvanligt indbo” – altså noget som mange mennesker også uden funktionsnedsættelse køber. Så kommunens afgørelse er derfor umiddelbart helt korrekt.

Hvis ikke du selv har midler til at købe en cykel, kan der måske være mulighed for at søge legat til formålet. Du kan evt. læse mere om legatmuligheder andet sted på vores hjemmeside.

Venlig hilsen

Bente Elton Rasmussen

Socialrådgiver