Gå til hovedindhold

Legater

Som medlem kan du søge legater hos PolioForeningen.

Kvinde sidder foran computer

Som medlem har du mulighed for at komme i betragtning til et legat, som PolioForeningens socialrådgivere indstiller til.

Du kan søge om tilskud til en konkret udgift, der er en direkte konsekvens af din funktionsnedsættelse. Vær således opmærksom på, at der skal være tale om en udgift, der understøtter dit personlige behov. Der kan ikke søges om støtte til dine familiemedlemmer.

Du skal kunne fremvise dokumentation for, at du ikke selv kan afholde udgiften, til det du søger støtte til. Du skal derfor vedlægge en kopi af din årsopgørelse.

Du kan som udgangspunkt ikke indstilles til et legat, hvis pengene skal bruges til ferieformål, løbende medicin– og behandlingsudgifter, afdrag af gæld eller lignende.

Har du ikke tidligere modtaget et legat gennem PolioForeningen, vil du have et fortrin, hvis du altså opfylder ovenstående kriterier.

Udfyld ansøgningsskema

Hvis du ønsker at søge om et legat, skal du udfylde og indsende ansøgningsskemaet. Der lægges vægt på økonomi og handicap. Husk at du skal være aktivt medlem af PolioForeningen for at kunne komme i betragtning.

Sammen med ansøgningen bedes du vedlægge kopi af seneste fulde årsopgørelse fra dig og evt. din ægtefælle/samlever.

Hent ansøgningsskema (pdf)

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål vedrørende legater, kan vores socialrådgivere træffes mandag - fredag mellem 9-15 på tlf. 36 73 90 00. Du kan også skrive til os på social@polio.dk.

Søg julelegat 2023

PolioForeningen har i år mulighed for at yde et begrænset antal julelegater til medlemmer med et aktivt medlemskab.

Få også inspiration til andre legater, du selv kan søge