Hør en podcast om epidemien i 1952-53

De lægestuderendes fagforening, FADL, har lavet en podcast om tiden, hvor polioepidemien hærgede.
Carl Eli og Anne Holten fortæller i podcasten om tiden på Blegdamshospitalet, hvor polioepidemien rasede. Her er de fotograferet, da de modtog PolioForeningens ærespris i 2016

I 1952-53 hærgede polio-epidemien i Danmark, og på bl.a. Blegdamshospitalet i København blev flere børn håndventileret for at de kunne få hjælp til at trække vejret. Arbejdet blev udført af unge lægestuderende, der ikke havde prøvet den slags før.

Hør med når de to læger, Carl Eli og Anne Holten, fortæller om tiden dengang på Blegdamshospitalet, i en podcast fra FADL - de lægestuderendes fagforening. PolioForeningen har hjulpet FADL med researchen til produktionen.

Hør podcast’en om tiden på Blegdamshospitalet 

Podcast'en kan høres via Spotify - som du kan oprette en gratis profil til for at høre podcast'en.

Carl Eli og Anne Holten fik PolioForeningens ærespris i 2016 for deres arbejde med at redde de syge børn.

Læs artiklen fra Livtag om de pensionerede læger Anne Holten Jensen og Carl Eli Olsen, der i 2016 modtog PolioForeningens hæderspris på vegne af de ventilatører, som reddede utallige polioramte børn under epidemien i begyndelsen af 1950erne. Du kan også læse om Birgitte Markeprand, der var en af dem, der gennem fire måneder havde en ventilatør ved sin side.